Vale & grauwe huid

Vale en grauwe huid

Een vale en grauwe huid kan meerdere oorzaken hebben. De huid is aan stress onderhevig en kan een grijze of gelige uitstraling hebben. De afweer van de huid neemt af en wordt vatbaarder voor veroudering, irritaties of ontstekingen. De cellen vernieuwen zich trager en het lichaamseigen hyaluron in de huid neemt af. Deze huid heeft behoefte aan het stimuleren van de doorbloeding, sterke anti-oxidanten en nieuwe huidlagen.

Tip! Boek uw Cenzaa huidverbeterende gezichtsbehandeling.
Met onderstaande gezichtsbehandelingen bereikt u maximaal resultaat in huidverbetering.

• Energy Bootcamp 45 min
• Botuline Shock Therapy 105 min
• Microneedling Therapy
• Diamond Touch behandeling

Lees meer

Littekens

LITTEKENS

Bijna iedereen heeft wel ergens op het lichaam een litteken. Littekens worden gevormd na een diepe beschadiging van de huid. Wanneer alleen de bovenste huidlaag beschadigd is ontstaat er een schaafwond. Hier treedt geen litteken op. Bij beschadiging van de diepere huidlagen kan er een litteken ontstaan. Bestaande littekens kunnen behandeld worden door middel van bindweefselmassage, de Microneedling of Diamond Touch. Door deze intensieve behandelmethode verzacht, vernieuwd weefsel en wordt het litteken optisch kleiner.

Tip! Boek uw Cenzaa huidverbeterende gezichtsbehandeling.
Met onderstaande gezichtsbehandelingen bereikt u maximaal resultaat in huidverbetering

 • Cenzaa Energy Bootcamp (45 min)
 • Cenzaa Botuline Shock Therapy (105 min)
 • Microneedling Therapy
 • Diamond Touch
Lees meer

Rimpelvermindering

Rimpelvermindering

Speciale werkstofcomplexen in cosmedische producten zetten jouw huid aan tot aanmaak van collageen en elastine; dé spankracht en volumevormers van de huid!

De huid rond je ogen, hals en decolleté verdient extra aandacht en dat is noodzakelijk om huidveroudering tegen te gaan. Hier is uw huid erg dun en daardoor extra kwetsbaar. Maximale lifting, voeding en bescherming van deze huid zorgt voor rimpelvermindering. Uw leeftijd blijft het best bewaarde geheim.

Tip! Boek uw Cenzaa huidverbeterende gezichtsbehandeling.
Met onderstaande gezichtsbehandelingen bereikt u maximaal resultaat in huidverbetering

 • Cenzaa Energy Bootcamp Therapy (45 min)
 • Cenzaa Botuline Shock Therapy (105 min)
 • Cenzaa Microneedling Therapy (60 min)
 • Cenzaa Diamond Touch (60 min)
Lees meer

Pigmentatie

PIGMENTVERSTORINGEN HÉT HUIDPROBLEEM VAN VANDAAG …

Geen vlekje dat zoveel namen heeft: pigmentvlek, ouderdomsvlek, levervlek, zwangerschapsvlek, zonnevlek. Ze duiden allemaal op hetzelfde, namelijk een verkleuring van de huid door ophoping van pigment.

OORZAKEN VAN PIGMENTAFWIJKINGEN

De extreme manier waarop wij vandaag onze huid aan de zon bloodstellen, de toename van milieuvervuiling, het gebruik van parfum of producten die parfum bevatten in de zon, overmatig gebruik van de zonnebank, het gebruik van antibiotica en het gebruik van hormonale middelen waaronder de anticonceptiepil; maken dat onze pigmentproductie op hol kan raken.

OUDERDOMSVLEKKEN
Ook wel levervlekken of zonnevlekken genoemd. Ouderdomsvlekken komen veel voor. Ze zijn gemiddeld een centimeter groot, duidelijk omrand en ontstaan meestal vanaf middelbare leeftijd. Ze hebben maar één oorzaak: overmatige blootstelling aan de zon. Vandaar dat ze vooral verschijnen op delen van het lichaam die vaak aan de zon zijn bloodgesteld: gezicht, handen en armen. Terwijl sproeten in de wintermaanden weer verdwijnen, blijven de ouderdomsvlekken gewoon zitten. Echte leeftijdsverraders dus!

ZWANGERSCHAPSMASKER
Een andere vorm van overmatige pigmentverstoring is het zwangerschapsmasker (melasma of chloasma). Bij een zwangerschapsmasker ontstaan er grillig gevormde verkleuringen die ontstaan door een combinatie van aanleg, zonlicht en de hormoonhuishouding. Bij donkere vrouwen zijn ze vaak juist wat lichter van kleur dan de omliggende huid. Vaak vlammen ze op tijdens de zwangerschap maar ook het gebruik van de pil kan pigmentverstoringen veroorzaken.

Soms verdwijnen de pigmentvlekken na de zwangerschap, soms zijn ze blijvend. Als iemand eenmaal een zwangerschapsmasker heeft gehad, is de kans groot dat ze er bij een volgende zwangerschap weer last van krijgt. Ook is de kans groter om er bij gebruik van de pil weer een te ontwikkelen.

Voorkom pigmentvlekken en besteed al vroeg aandacht aan de gezondheid van de huid. Zonneschade wordt namelijk in de huid ‘opgeslagen’. In de jeugd opgelopen schade kan op latere leeftijd problemen geven.

Zonlicht is de belangrijkste oorzaak van vroegtijdige huidveroudering en pigmentatie. Intensieve verzorging, behandeling en bescherming tegen huidveroudering en pigmentvlekjes laat de kwetsbare huid opnieuw stralen, egaliseert en gaat schadelijke effecten tegen.

Tip! Boek uw Cenzaa huidverbeterende gezichtsbehandeling.
Met onderstaande gezichtsbehandelingen bereikt u maximaal resultaat in huidverbetering.

 • Cenzaa Diamond Touch (60 min)
 • Cenzaa Microneedling Therapy (60 min)
Lees meer

Rosacea & couperose

Rosacea & couperose

Rosacea en Couperose zijn vervelende huidaandoeningen die een doeltreffende behandeling vereisen. Een rosacea- en couperosehuid is gebaat bij bescherming, preventie, kalmering en herstel van de huidbarrière waardoor alle symptomen verdwijnen en zichtbare verbetering en een comfortabel gevoel optreedt.

Wat is couperose?

Ons lichaam bevat duizenden bloedvaatjes die ons hele lichaam van voeding voorziet en afvalstoffen afvoert. De vaatjes in het gezicht kunnen kwetsbaar of verzwakt zijn. Dit komt doordat de bloedvaatjes zich continue samentrekken en verwijden. Als de bloedvaatjes verwijden is er bijvoorbeeld sprake van blozen, koorts allergie, alcoholgebruik een hoge bloeddruk of opvliegers. Een rood gezicht gaat vaak gepaard met warmte, een verhoogde doorbloeding of emotie.

Wanneer er sprake is van blijvende verwijde bloedvaatjes duidt dit vaak op een ‘defect’ bloedvaatje. Wanneer deze verwijde bloedvaatjes in grotere getallen voorkomen spreken we van couperose.

Wat is rosacea?

De belangrijkste kenmerken van rosacea zijn roodheid, klein uitgezette bloedvaatjes (couperose), ontstekingen, bultjes en puistjes. Deze aandoening kan lijken op acne.

Couperose kan een voorstadium zijn van rosacea. Dit zijn verwijde bloedvaatjes vlak onder het huidoppervlak. Het bloed blijft achter in de vaatjes en schijnt door de huid heen. Deze roodheid kan soms uren aanhouden. Ook kan er soms een pijnsensatie ontstaan in het gelaat. Dit kan komen door blootstelling aan kou, wind of door het reinigen van het gelaat met “verkeerde”producten. De plaatsen waar dit vaak voorkomt zijn voornamelijk de neus en het gebied van de wangen. Deze aandoening kan ontstaat in een tijdsbestek van een paar weken of maanden. Ook kunnen er papier en pustels op de huid ontstaan, welke in veel geval veroorzaakt wordt door de demodex mijt die op de huid leeft. De demodex mijt wordt in de haarzakjes aangetroffen en op huidgebieden waar talgklieren aanwezig zijn.

Lifestyle tips!

 1. Vermijd stress – De huid ondervindt schade door stress. Stress veroorzaakt een eiwittekort in de huid waardoor de huid zich niet kan herstellen en geïrriteerd kan raken. Het adrenalinegehalte en de vorming van vrije radicalen neemt toe. De gevoelige huid verergert, maar ook vroegtijdig huidveroudering is een gevolg.
 2. Weersinvloeden – De huid verandert met de wisselingen van het seizoen. Dit heeft te maken met UV-straling, airconditioning, verwarming, luchtvochtigheid en temperatuurwisselingen. De huid kan hierdoor gevoeliger worden doordat ze zich 24/7 moet beschermen tegen deze schadelijke invloeden.
 3. Pas je lifesyle aan – Echte schoonheid zit van binnen. Je leefstijl speelt hierbij een essentiële rol. Voeding, drank, roken en overmatige blootstelling aan UV-straling tasten de huid aan en kan de gevoelige huid verergeren. Tip: pas je producten aan op het seizoen, vermijd de zon en temperatuurwisselingen.
 4. Balans tussen inside & outside – Ervaar je huidirritatie zoals jeuk, roodheid of schilfers, dan is het lichaam uit balans.

Zo puur en gezond mogelijk eten in de juiste combinaties geeft veel voordelen voor de huid.

Hoewel couperose niet te genezen is en rosacea een huidaandoening is met een chronisch karakter, is met behulp van een professioneel behandelprogramma, op de huid afgestemde thuisverzorgings producten, maximaal resultaat te behalen.

Control your skin

Een doeltreffende behandeling die zich richt op huidproblemen als couperose & rosacea! Het behandelplan werkt volgens de Inside & Oudside filosofie en bevat een aantal stappen waaronder voedingstips, een reinigende fase om de afvalstoffen uit het lichaam te verwijderen.

Tip! Boek uw Cenzaa huidverbeterende gezichtsbehandeling.
Met onderstaande gezichtsbehandelingen bereikt u maximaal resultaat in huidverbetering

 • Cenzaa Control your Skin (45 min)
 • Cenzaa Control your Skin (60 min)
Lees meer
× Whatsapp ons